Fast jag har aldrig rört i min något speciellt, kanske lite efter någon vecka typ, blivigt kanon ändå. När den jäster då bubblar det på som rena jacuzzin
Hur står det bäst under jäsningen?
Svalt eller rumstempererat?
Dont like my Driving,mail me at:
eatsh*t@gof*ckyourself.com
MVH Patrik Jansson
*E24 M635Csi -84 http://www.garaget.org/?car=72052
*E34 535i -92 "sladdpulkan"
Om de va vanlig kronjäst i den glöggen som mättes till 24% så kan ja lova att de va en felmätning då.
Med lite tur kommer man upp till eller över 20 med fin turbojäst (eller vinjäst? aldrig provat), men kronjäst så blir de väll ca 16% eller nått, tror mig, ja vet.
Rumstempererat...
jäst för söt deg!!
2,5 kilo socker i 5 liter drick e ganska mkt... (de e ju redan 2,5 i dricken från början)
de e ett kluck per 3-4 sekund på denhär satsen...
Om man jämför med /typ blossa\ så känner man skillnad... i %
Kom å testa vet ja...
Men jag erkänner att de mättes med en billig vin mätare från coop
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
JWSE30 wrote:Luktar det jävulskt mkt om man skulle får för sig att koka ihop lite?
Alltså går det och ha inomhus i nån garderob eller nåt som man inte har användning för?
De luktar bara gott.... ja har aldrig haft julstäminig innan men ja hadde de i oktober.... funderar på att sätta en 5a till bara för de luktar så gott....
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
Jag kör med vanlig blossa tar en STOR mugg fyller den till hälften och värmer den sen fyller jag på med mintu tills jag når ytspänningen ,inte så jävla gott men va fan man blir då varm och gullig
här nere kör vi en termos som man fyller hälften med varm glögg (villken skit som helst) sen resten med valfri sprit
de blir fin fint. så blir man varm oxå.
tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Thörn wrote:tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Jag tror att de e bäst å röra på varje dag, de e ju mycket socker som ska jäsa ut,
Jag körde först med grov sil. sen lät jag den stå några dagar å så dumpa jag botten satsen genom att köra en hävert..
då e den drickbar sen...
Men ja öste en sväng jäststopp + klarningsmedel oxå. men de e ju inte nödvändigt på något vis.. bara om man tycker att de e kul.
Min ser ut som glögg ska göra..
glöm inte å skriva upp vilka pepparkakor som e godast iår!!
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
Thörn wrote:tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Jag tror att de e bäst å röra på varje dag, de e ju mycket socker som ska jäsa ut,
Jag körde först med grov sil. sen lät jag den stå några dagar å så dumpa jag botten satsen genom att köra en hävert..
då e den drickbar sen...
Men ja öste en sväng jäststopp + klarningsmedel oxå. men de e ju inte nödvändigt på något vis.. bara om man tycker att de e kul.
Min ser ut som glögg ska göra..
glöm inte å skriva upp vilka pepparkakor som e godast iår!!
Precis vad jag ville höra! jag rör lite då och då, kanske inte varje dag men sockret verkar löst nu!