Härdningstabell

Diskutera det som inte passar in i de övriga forumen.

Moderators: purepfcom, Pimplaren, Storås, Bmwandreas, Nisse Järnet, pelko, Bäckis

Post Reply
salman
Posts: 20
Joined: 15 Feb 2006, 18:27

Härdningstabell

Post by salman »

Någon som vet vart man kan hitta härdningstabeller!? Har tänkt tillverka egna toppbultar...
salman
Posts: 20
Joined: 15 Feb 2006, 18:27

Post by salman »

från 12.9 til 14.1!
eko
Posts: 101
Joined: 23 Dec 2005, 23:55
Location: Ulricehamn

Post by eko »

testa att ta kontakt med tex
http://www.uddeholm.se/

men du behöver väll veta vad det är för material du har att göra med om du inte redan vet.
User avatar
Micke
Posts: 733
Joined: 20 Nov 2005, 17:55
Location: Jönköping

Post by Micke »

14.1? Hmm dom skruvarna skulle iaf inte jag vilja ha i toppen :lol:
/M|cke F@.gner
salman
Posts: 20
Joined: 15 Feb 2006, 18:27

Post by salman »

jo jag vet material inehållet! vad är det för kvalite på arp!?
User avatar
Overcharged
Posts: 1874
Joined: 08 Dec 2005, 12:12
Location: Skummeslöv, Halland
Contact:

Post by Overcharged »

Det är mer än 12.9 kvalite på ARP!
User avatar
Bmwandreas
Moderator
Posts: 10788
Joined: 20 Nov 2005, 17:49
Location: Avesta

Post by Bmwandreas »

190000 psi sträckgräns är det.

Du måste självklart rulla gängorna, annars blir pinnbultarna inte starka.
salman
Posts: 20
Joined: 15 Feb 2006, 18:27

Post by salman »

Orginal toppbultar är 12.9?
Brottgräns 1200n/mm²
sträckgräns 90% av brottgräns...
Hur mycke är 190000 psi i n/mm²
User avatar
Micke
Posts: 733
Joined: 20 Nov 2005, 17:55
Location: Jönköping

Post by Micke »

1310 N/mm^2.
/M|cke F@.gner
salman
Posts: 20
Joined: 15 Feb 2006, 18:27

Post by salman »

12.9 bultar borde väll räcka ganska långt!?
M-man
Posts: 37
Joined: 18 Jan 2006, 22:00
Location: Sundsvall/Mo I Rana

Post by M-man »

Vad för tabell är du ute efter egentligen? Jag har härdat lite själv och exprementerat en hel del. Jag har lite uppgifter om vilka material som går att härda och vilka typer av härdning som funkar för div. material samt vilket resultat man kan vänta sig. Även vilka temperaturer som gäller för att få rätt hårdhet/Brotgräns.. Pm: så kan jag maila över dem..
Post Reply