Page 1 of 10
Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 04 Nov 2008, 20:53
by erik@e30
Nu e de dags för glögg i garagen...
Denna ädla dryck som gör de kalla garaget varmt å mysigt.. När de e kallt å jävligt e de bara å starta brukisen å värma lite på grenröret......
Detta som e medicinen mot alla kalla fingrar
Å dessutom så e de en mycket "drifting" vänlig dryck när du ska hem genom snödrivorna... ja tror de e den gooa känslan i magen som gör att man "hänger ut" en bit till.
Nu e de ju dags å ge glögget en riktigt varm recension..
Ikväll provar jag årets nyhet i blossa hyllan.. Blossa 08.
Självklart Blossa Orginal.
& en Dufvenkrooks Orginal.
Å som en riktig moonshine wannabee har jag gjort min egen glögg
DUNDER GLÖGGEN !!!! (24%)
Såhär i första omgången så tycker jag att Dufvenkrooks är underbar i kryddningen... Blossa 08 känns lite taam.. Ungefär som en volvo 850 2,5 bifule!! .. Blossa orginal använder jag mer som referens
Men Dunder Glöggen!!! Den e både kryddig å värmande, billig å lite oberäknelig.. Typ som en hayabusa me turbo....Ja veet inte va dehär kommer sluta..
Posted: 04 Nov 2008, 20:57
by r.ivars
är de tisdag så är de
Posted: 04 Nov 2008, 20:57
by Brox
någon som har börjat med glöggen för tidigt iallafall
Posted: 04 Nov 2008, 21:11
by s2_i_e30
polaren drog i sig en flaska redan i lördags vid 5 på dan.. så julen e ju helt klart här..
Posted: 04 Nov 2008, 21:13
by eko
Drack årets första glögg igår, var bara lite blossa orginal men det ät gott det med. Annars är ju Dufvenkrooks Special med whisky riktigt fin den med.
Blir nog till att testa blossa med båbär som var ny för iår, låter inge vidare men man får ju ge den en chans.
Posted: 04 Nov 2008, 21:17
by vectramicke
spetsa med en skvätt larsen så ska ni få känna på en helt underbar smak!
Posted: 05 Nov 2008, 08:55
by Thörn
ok fler än jag som gör egen glögg
Kört den flera år på raken, blir ungefär som Blossa starkvinsglögg i smaken, djävligt bra mao
Rätt bra spett i den med
har inte satt i år än
receptet..
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Posted: 05 Nov 2008, 13:14
by erik@e30
ja körde såhär.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka
2 ½ kg strösocker
½ kkp hela nejlikor
1 litet pkt kardemumma
1 bit hel ingefära
50 gr jäst
+ en kanel stång
Posted: 05 Nov 2008, 15:03
by eko
Vad blir det för procent på denna glögg ca:)
erik@e30 wrote:ja körde såhär.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka
2 ½ kg strösocker
½ kkp hela nejlikor
1 litet pkt kardemumma
1 bit hel ingefära
50 gr jäst
+ en kanel stång
Posted: 05 Nov 2008, 15:32
by Thörn
gissar på drygt 15%
det är bra fart på den kan jag säga
Posted: 05 Nov 2008, 16:25
by eko
Låter lovande, får nog ta och testa detta.
Spelar det nån roll vilken typ av poratis man använder?
Thörn wrote:gissar på drygt 15%
det är bra fart på den kan jag säga
Posted: 05 Nov 2008, 17:35
by Hansa
Sambon ska med göra glögg nu någon helg, tills dess funkar blossas glögg som man köper på ica, coop, statoil, preem, shell, osv osv utmärkt
Posted: 05 Nov 2008, 21:41
by RasmusD
erik@e30 wrote:ja körde såhär.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka
2 ½ kg strösocker
½ kkp hela nejlikor
1 litet pkt kardemumma
1 bit hel ingefära
50 gr jäst
+ en kanel stång
Har nu inhandlat alla ingredienser, notan slutade på 120 kr exklusive potatis.
Skall sättas imorgon, och ska stå i tre 3-4 veckor.. kommer vara jobbigt att vänta, är riktigt sugen på o testa hur det blir
Posted: 06 Nov 2008, 08:32
by erik@e30
eko wrote:Vad blir det för procent på denna glögg ca:)
erik@e30 wrote:ja körde såhär.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka
2 ½ kg strösocker
½ kkp hela nejlikor
1 litet pkt kardemumma
1 bit hel ingefära
50 gr jäst
+ en kanel stång
Ja skojjar inte nu... Ja mätte upp 24% med en vinmätare...
Posted: 06 Nov 2008, 08:34
by erik@e30
Jag hade problem med att lösa dehär ½ kkp hela nejlikor .. de blev typ 3 paket av santamarias tror ja... kkp = kaffe kopp tror ja...
Å på coop finns de fina korkar till dunken med hål för jäsningsröret...
Posted: 06 Nov 2008, 16:46
by eko
ska det röras om med jämna mellanrum eller ska det bara stå stilla??
Posted: 06 Nov 2008, 17:18
by erik@e30
eko wrote:ska det röras om med jämna mellanrum eller ska det bara stå stilla??
Varje dag ska de röras... Vissa påstår även att de blir bättre om man pratar lite med mäsken lite varje dag..