Page 6 of 10
Posted: 05 Nov 2009, 14:46
by BaCCoN
jag körde ner allting helt. Tror inte det ger mer smak om man hade smulat ner de. Sen är de lättare att få bort om de är helt.
Posted: 07 Nov 2009, 13:29
by Thörn
nu e min satt, körde 6l i år med kronjäst för söta degar
Glöm inte att skala och skiva ingefäran den er mer smak då, det står inte alltid i receptet.
Jag brukar använda en (ren!) 10l spann med hålad plast på ovansidan funkar fint.
Posted: 10 Nov 2009, 19:36
by tÅfe
Min har stått en vecka börjar lukta gott
kanske man skulle köra en till i helgen
Posted: 10 Nov 2009, 21:18
by Pimplaren
Min är klar för länge sen..
Är för sjuk för att vilja tappa på flaska, kanske lagrar smittan i glöggen?!
Jag har platsdunk ifrån Jula, funkar fint
2 st 10liters.. grovsila och sen låta stå i nya dunken tills tappningsdax.
Luktar juuu(v)ligt
Posted: 11 Nov 2009, 15:41
by Hemsö danne
När ni använder en alkomätare för att mäta alkoholkoncentrationen alltså en vinmätare,oechsleviktmätare,jäsmätare ja you name it!
Ni vet väl att man mäter när man blandat ihop allt,och sen när allt jäst klart och får då ett förhållande som man kan gå efter i tabell och läsa ut alkoholmängd? Många som gör detta misstag och bara doppar ner den i en flaska vin och ska kolla och får då totalt fel värde.
för övrigt håller en kompis på med detta recept på glögg som ni kom upp med,och hoppas på en finsmakar kväll inom några veckor
Posted: 30 Nov 2009, 12:33
by Snekast
Vad ska man ha för klarningsmedel/jässtopp då? och vart hittar man det?
Hur vet jag 100% att den jäst färdigt?
Posted: 30 Nov 2009, 16:16
by erik@e30
Snekast wrote:Vad ska man ha för klarningsmedel/jässtopp då? och vart hittar man det?
Hur vet jag 100% att den jäst färdigt?
De e ju bara å dra på en kork på dunken så ser du om den bygger tryck, Om inte så har den jäst klart...
i år behövde jag inte klarnings medel bara du lårer den stå helt still i 2-3 dagar så han du ta häverten å tappa upp i flaska sen.
Posted: 30 Nov 2009, 18:33
by Snekast
aha okej! Hade ingen dunk så fick bli spann i år ^^ lite svårt att kolla svället då. Iof kan jag ju spänna över lite plast och hålla lite koll.. bubblar eller låter nästan inget nu och det har bara gått 2v? brukar röra lite emellanåt då fräser det lite grann ett tag men inte länge.
Posted: 30 Nov 2009, 22:11
by Pimplaren
Nu e min tappad på Ikea 1 liters glasflaska
luktar och smakar riktigt smarrigt! blir en lussefika imorgon kväll med pepparkakor med gorgonzola och glögg!
Posted: 01 Dec 2009, 17:34
by Doktorn
Pimplaren wrote:Min står i köket igen!
Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker
Denna kör jag iår
stått sina fina 2 veckor nu..
Blev ju sugen som fan men lite i senaste laget, men denna blandningen står här och gottar sig nu =)
Får väl dricka glögg på nyar i värsta fall
Blev era goda?
Posted: 01 Dec 2009, 20:04
by Pantern
Jag gjorde i ordning glögg förra julen.
Då smakade det skapligt bra
Men jag har haft det stått i ett år nu och har ett par liter kvar
Tog och provade det för ett par veckor sedan, och de smaka riktigt fint i år
Tror mitt blev 16% när jag kollade förra året innan jag hade i jässtopp
Posted: 01 Dec 2009, 21:40
by Pimplaren
Jag har också en liter ifrån förra året
Sitter med en varm kopp av min glögg nu, pepparkakor med gorgonzola! jävla fint faktiskt
Smakar mycket kryddigt starkt och gott
Posted: 01 Dec 2009, 23:52
by Crille74
Pimplaren wrote:Min står i köket igen!
Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker
Denna kör jag iår
stått sina fina 2 veckor nu..
1 paket gäst för söta degar har jäs stopp vid 17% har du gjort nått mer i så fall.
Posted: 02 Dec 2009, 12:35
by Pimplaren
Crille74 wrote:Pimplaren wrote:Min står i köket igen!
Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker
Denna kör jag iår
stått sina fina 2 veckor nu..
1 paket gäst för söta degar har jäs stopp vid 17% har du gjort nått mer i så fall.
Må så vara
kan vara något konstigt med alkomätaren!
Men man blir bra varm i kroppen av det hela.
Posted: 02 Dec 2009, 13:34
by Scrazher
se där ett helt gäng här alltså som gör glögg!
Min (och polarens) satts har stått drygt 2 veckor nu, och det börjar dofta göttans!!
Hur länge brukar ni låta den stå innan ni grovsilar den? Bara några dagar innan tappning eller?
Kan förövrigt rekomendera en jävligt god alkoholfri glögg som säljs på Ica (här i luleå iaf) och det är Kiviks Tranbärsglögg med smak av ingefära och Chilli!
Ska prova att stärka på den någon kväll för jag har en känsla att den skulle göra sig fint med lite styrka!
Posted: 16 Dec 2009, 19:28
by Blöjan
Jag har faktist flippat lite i år
Köpt dufvenkrooks glödd med smak av blåbär o lingon, jäkligt god! Men lite lite lite saftig.
Köpte också dufvenkrooks med smak av hjortron ganska så god men lite för söt för min smak.
Sen måste jag nog ta o köpa mig en burk stilton att ha på pepparkakorna, sjuuuukligt gott
Posted: 08 Oct 2010, 15:34
by R.Larsson
Dags o börja igång med glöggen igen Grabbar!!