Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!

Diskutera det som inte passar in i de övriga forumen.

Moderators: purepfcom, Pimplaren, Storås, Bmwandreas, Nisse Järnet, pelko, Bäckis

Post Reply
BaCCoN
Posts: 680
Joined: 08 Jan 2007, 17:47
Location: Kungsängen

Post by BaCCoN »

jag körde ner allting helt. Tror inte det ger mer smak om man hade smulat ner de. Sen är de lättare att få bort om de är helt.
Linus Hedendahl
076 31 94 728

Bygger:

Malakitgrön E30 327 Turbo Touring -89
http://www.pure-pf.com/phpBB2/viewtopic.php?t=38747
Thörn
Posts: 3134
Joined: 12 Sep 2006, 11:11
Location: GBG

Post by Thörn »

nu e min satt, körde 6l i år med kronjäst för söta degar :twisted:
Glöm inte att skala och skiva ingefäran den er mer smak då, det står inte alltid i receptet.
Jag brukar använda en (ren!) 10l spann med hålad plast på ovansidan funkar fint.
Peugeot 407 sw 2005 2.0hdi panorama ED.
User avatar
tÅfe
Posts: 330
Joined: 08 May 2007, 15:55
Location: Mariehamn, Åland

Post by tÅfe »

Min har stått en vecka börjar lukta gott :lol: kanske man skulle köra en till i helgen
///M

Full gas i varje fas!

Living my life sideways!

C. Lindqvist
+358445342429
Setsorized@hotmail.com
User avatar
Pimplaren
Posts: 4456
Joined: 20 Nov 2005, 14:59
Location: Stockholm

Post by Pimplaren »

Min är klar för länge sen.. :) Är för sjuk för att vilja tappa på flaska, kanske lagrar smittan i glöggen?!

Jag har platsdunk ifrån Jula, funkar fint :) 2 st 10liters.. grovsila och sen låta stå i nya dunken tills tappningsdax.

Luktar juuu(v)ligt :twisted:
MVH Oliver Turbo Turtle

Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
Hemsö danne
Posts: 708
Joined: 21 Feb 2006, 13:39
Location: Härnösand

Post by Hemsö danne »

När ni använder en alkomätare för att mäta alkoholkoncentrationen alltså en vinmätare,oechsleviktmätare,jäsmätare ja you name it!

Ni vet väl att man mäter när man blandat ihop allt,och sen när allt jäst klart och får då ett förhållande som man kan gå efter i tabell och läsa ut alkoholmängd? Många som gör detta misstag och bara doppar ner den i en flaska vin och ska kolla och får då totalt fel värde. :D

för övrigt håller en kompis på med detta recept på glögg som ni kom upp med,och hoppas på en finsmakar kväll inom några veckor :D
Daniel Lindén 0738107803
Trance_boy@hotmail.com
User avatar
Snekast
Posts: 1446
Joined: 08 Sep 2007, 18:03
Location: Norrköping

Post by Snekast »

Vad ska man ha för klarningsmedel/jässtopp då? och vart hittar man det?

Hur vet jag 100% att den jäst färdigt? ;)
E39 540i/6 S62b50
E39 523i Vinterpulka
User avatar
erik@e30
Posts: 1011
Joined: 17 May 2006, 21:22
Location: Göteborg
Contact:

Post by erik@e30 »

Snekast wrote:Vad ska man ha för klarningsmedel/jässtopp då? och vart hittar man det?

Hur vet jag 100% att den jäst färdigt? ;)


De e ju bara å dra på en kork på dunken så ser du om den bygger tryck, Om inte så har den jäst klart...

i år behövde jag inte klarnings medel bara du lårer den stå helt still i 2-3 dagar så han du ta häverten å tappa upp i flaska sen.

e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989

/

e61 550it 2006 såld
KTM 950sm 2007 såld
BMW r1100s 2005 såld
M5 3,8 1992 - såld


Laga din bil i garaget inte på internet

Hemsida
User avatar
Snekast
Posts: 1446
Joined: 08 Sep 2007, 18:03
Location: Norrköping

Post by Snekast »

aha okej! Hade ingen dunk så fick bli spann i år ^^ lite svårt att kolla svället då. Iof kan jag ju spänna över lite plast och hålla lite koll.. bubblar eller låter nästan inget nu och det har bara gått 2v? brukar röra lite emellanåt då fräser det lite grann ett tag men inte länge.
E39 540i/6 S62b50
E39 523i Vinterpulka
User avatar
Pimplaren
Posts: 4456
Joined: 20 Nov 2005, 14:59
Location: Stockholm

Post by Pimplaren »

Nu e min tappad på Ikea 1 liters glasflaska :) luktar och smakar riktigt smarrigt! blir en lussefika imorgon kväll med pepparkakor med gorgonzola och glögg! :twisted:
MVH Oliver Turbo Turtle

Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Doktorn
Posts: 1459
Joined: 12 Dec 2005, 18:56
Location: Karlshamn

Post by Doktorn »

Pimplaren wrote:Min står i köket igen! :)

Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha :)

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker

Denna kör jag iår :) stått sina fina 2 veckor nu..



Blev ju sugen som fan men lite i senaste laget, men denna blandningen står här och gottar sig nu =)

Får väl dricka glögg på nyar i värsta fall 8)


Blev era goda?
Henrik Braun

0708438759

E28 1026whp S38 turboräser
118D -06 tantfikusfrisörbrukis
User avatar
Pantern
Posts: 66
Joined: 05 Sep 2007, 06:47
Location: Sandviken

Post by Pantern »

Jag gjorde i ordning glögg förra julen.
Då smakade det skapligt bra
Men jag har haft det stått i ett år nu och har ett par liter kvar
Tog och provade det för ett par veckor sedan, och de smaka riktigt fint i år :)
Tror mitt blev 16% när jag kollade förra året innan jag hade i jässtopp
User avatar
Pimplaren
Posts: 4456
Joined: 20 Nov 2005, 14:59
Location: Stockholm

Post by Pimplaren »

Jag har också en liter ifrån förra året :)

Sitter med en varm kopp av min glögg nu, pepparkakor med gorgonzola! jävla fint faktiskt :twisted:

Smakar mycket kryddigt starkt och gott 8)
MVH Oliver Turbo Turtle

Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Crille74
Posts: 1025
Joined: 25 Nov 2005, 20:34
Location: Grangärde

Post by Crille74 »

Pimplaren wrote:Min står i köket igen! :)

Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha :)

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker

Denna kör jag iår :) stått sina fina 2 veckor nu..


1 paket gäst för söta degar har jäs stopp vid 17% har du gjort nått mer i så fall.
User avatar
Pimplaren
Posts: 4456
Joined: 20 Nov 2005, 14:59
Location: Stockholm

Post by Pimplaren »

Crille74 wrote:
Pimplaren wrote:Min står i köket igen! :)

Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha :)

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker

Denna kör jag iår :) stått sina fina 2 veckor nu..


1 paket gäst för söta degar har jäs stopp vid 17% har du gjort nått mer i så fall.


Må så vara :) kan vara något konstigt med alkomätaren!
Men man blir bra varm i kroppen av det hela.
MVH Oliver Turbo Turtle

Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Scrazher
Posts: 659
Joined: 31 Mar 2006, 16:14
Location: Luleå

Post by Scrazher »

se där ett helt gäng här alltså som gör glögg!

Min (och polarens) satts har stått drygt 2 veckor nu, och det börjar dofta göttans!!

Hur länge brukar ni låta den stå innan ni grovsilar den? Bara några dagar innan tappning eller?

Kan förövrigt rekomendera en jävligt god alkoholfri glögg som säljs på Ica (här i luleå iaf) och det är Kiviks Tranbärsglögg med smak av ingefära och Chilli!

Image

Ska prova att stärka på den någon kväll för jag har en känsla att den skulle göra sig fint med lite styrka! :D
User avatar
Blöjan
Posts: 1328
Joined: 26 May 2009, 22:59
Location: Stockholm/ Vingåker

Post by Blöjan »

Jag har faktist flippat lite i år :)

Köpt dufvenkrooks glödd med smak av blåbär o lingon, jäkligt god! Men lite lite lite saftig.

Köpte också dufvenkrooks med smak av hjortron ganska så god men lite för söt för min smak.


Sen måste jag nog ta o köpa mig en burk stilton att ha på pepparkakorna, sjuuuukligt gott :P
User avatar
R.Larsson
Posts: 454
Joined: 23 Sep 2006, 15:45
Location: Vaggeryd

Post by R.Larsson »

Dags o börja igång med glöggen igen Grabbar!!
VGD Performance
0706862554
RobinLarssonVGD@hotmail.se
Post Reply