150g tonfisk. 200g räkor, 100g skinka och 100g ost va en klassiker.
Över 120g protein.
Här kommer en liten guide på powerpizza som jag postade på fejjan, dock med svenssonvänliga mängder:
På begäran! Steg för steg till din egen Powerpizza®.
Köp liba/laziz bröd. Finns oftast på netto, lidl mm. Men jag har även hittat det på ICA Maxi ibland. Kostar 7,50kr för 4 bröd.
Starta ugnen MED plåten i, 225grader. Eftersom brödet är färdiggräddat så kommer det förkolna innan osten smält annars. Man bygger upp pizzan som på pizzerian med tomat och ost i botten. Många tar osten överst när de gör pizza hemma för att den ska smälta. Men om plåten e varm så ska den va i botten. Tomatsåsen bidrar oxå till att den färdiga bottnen inte blir som knäckebröd väl inne i värmen.
Till tomatsåsen så använder jag passerade tomater. Jag kryddar med svartpeppar, vitpeppar, oregano och vitlökspulver. Enkelt å smakar som när Libaneserna gör det själva.
Smeta ut tomatsåsen. Spara lite kant på brödet om du vill ha den frasigare.
På med riven ost, jag tog lite feta oxå för lite sting då det är vanlig hushållsost jag hade hemma.
På med skinka och räkor (eller vad som önskas). Krama ur räkorna ordentligt. Nä, inte så. ORDENTLIGT! Som om du vill döda dom igen. Annars kommer de svettas ut en massa vätska så det blir en sjö på pizzan.
Jag brukar i vanliga fall ha en kocknäve ost, 100g skinka, 150g tonfisk och 200g räkor. D.v.s över 100g protein med god marginal. Men i detta exempel så va det lite moderata mängder. Jag hade helt enkelt inte mer hemma just nu. Har jag leftovers som kycklingfilé eller nötfärs så är det en riktig vinnare det oxå. Till köttfärspizzan brukar jag ha räkor å skinka, sen toppa med het tacosås och råa lökringar.
Ta nu ut den varma plåten och lägg pizzan på den, skicka in det i ugnen.
Gå inte en meter för nu går det undan. Stå som en ungkarl utanför en högstadieskola och glo in i ugnen utan att blinka och ha koll på bottnen. Det räcker att fyllningen är varm då botten redan är klar och inte ska gräddas utan bara värmas. När osten smält är det klart att käka. Det tar bara några minuter då plåten är 225grader den oxå.
Ut med den, fram med tallriken, strila lite "Rydbergs - Vit kebabsås" och sätt dig framför TV'n och njut. Samtidigt har du boostat på bra med protein så det är bara att luta sig tillbaka och känna hur du växer
En pizza behöver inte vara dålig mat som ni ser. Pizzerian har dock lite skev fördelning på råvarorna och i vissa fall inte den bästa råvaran heller. De kan ju inte slänga på 100g mager skinka, 150g tonfiskfilé och 200g räkor för då hade förtjänsten på pizzan varit väldigt liten. De får istället ha mestadels botten och minst av fyllningen.
Min powerpizza kostar kring 30kr beroende på kursen man handlat grejorna för. Räkor är ju dyrt. Tonfisk kostar en fjärdedel så man kan ju öka det och minska räkorna lite om man vill ner nån femma till utan att minska proteinet. Det är fritt att laborera.
Jag vill tacka Viking Pizzeria i Tollarp för full spons på pizzasalladen.