Page 4 of 10
Posted: 19 Dec 2008, 12:58
by Pimplaren
Thörn wrote:den blir lite brun/röd i färg, e den för grumlig e det jästparticklar som inte lagt sig.
Jag brukar vara försiktig med att röra om sista veckorna, då lägger sig jästen i botten.
Kan ju använda klarningsmedel också men det blir rätt bra om man låter den vara..
Har provat min, blev riktigt bra, tog lite mer socker än receptet, och tillräckligt stark, man blir klart virrig av en mugg

Jag blandade mera kryddor än receptet! blev riktigt smaskigt.
Nästa år ska jag nog göra det lite mera, Pomerans skal osv

men min är klar och lite brunröd samt jävligt god!
Tack för det finfina receptet

Posted: 23 Dec 2008, 13:03
by ZAK
dgyldmark wrote:
Byggde en egen som blev utsädd till årets julklapp i släkten.(Vilken status..) Byggdes som prydnad med alla mått i naturliga storlekar. ca 9 timmar effektiv arbets tid tog denna. Föreställer en fyllehund med glas hängande över maskinen. Av klassisk kolonn typ med isolerat kärl.
Allt i RF
Kylarna i 6mm typ bromsrör
stigarröret är en bit av en gammal elpatron
huvudet på killen är en kula från en drivaxel på en golf 2:a
armar,ben och övriga är är tillsatmaterial till tigen 3.2 i 316
termometer,sladd är 1.6mm tillsatsm oxå 316 (självfallet)
kärlets ändhylsor är från en nerlagd lingonfabik
Allt Tigat.
Av ren princip byggdes närmare allt av delar som var slut för att kunna säga det i efter hand. mvh
Den är riktigt grym. Hade gärna haft en på hyllan =]
Posted: 26 Sep 2009, 12:52
by _Persson_
Happ drar upp denna tråd igen. Gör en sats nu till veckan eller veckan därpå.
Vart ju en total succe ifjol så vi kör på lite tidigare för ju längre den får stå i flaskorna ju godare blir den
Men de ja gav bort några flaskor till sa att den va godare än systemglöggen. Men de beror väl kanske på att de smakar lite för mycke vin av den
Jaja kör på nu. De ska ju dofta gott i hemmen

Posted: 26 Sep 2009, 14:20
by MrQuickzilver
Fint med en lite påminnelse, blir till o handla lite grejer så man blir klar lite tidigare iår!

Posted: 26 Sep 2009, 16:55
by erik@e30
Lägg gärna upp era recept eller om ni ändrar/ tillsätter något så ge tips.
Ja tänkte sätta två olika satser iår..
Posted: 26 Sep 2009, 18:02
by Pimplaren
Min står i köket igen!
Mätte alkoholen i förra årets glögg med en riktig vin provare denna gång!
vitt vin med 13% visade 12 på mätaren, min glögg gick förbi 25 direkt... haha
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket gäst för söta degar
3 påsar nejlikor
3 påsar kardemummaskärnor
1 påse pomeransskal
5/6cm ingefära
1 påse kanelstänger
500g russin
2.5kh socker
Denna kör jag iår

stått sina fina 2 veckor nu..
Posted: 29 Sep 2009, 17:27
by _Persson_
Japp imöra så blandar vi ihop de då. Kommer troligtvis att göra en sats till lite närmare jul då de luktar så himla gott i huset av de
Sen kan man ju alltid ge bort lite

Posted: 29 Sep 2009, 18:23
by MrQuickzilver
Fan nu har man fått lite problem...skulle inhandla allt som behövs till glöggen, gick fint tills man kom till svagdrickan! Vart runt i dom 3 största butikerna här i Varberg och det är ingen som har!
Nån som vet var ja kan få tag på d? ...ska ev snart upp till Göteborg så tips var ja kan hitta d där går bra me!
Posted: 30 Sep 2009, 19:48
by Pimplaren
Hade samma problem, dock fanns det som tur på en Coop forum! 33cl glasflaskor.. gick nästan en hel back
1.5 liters skulle rulla in närmare jul....
Posted: 01 Oct 2009, 07:49
by erik@e30
MrQuickzilver wrote:Fan nu har man fått lite problem...skulle inhandla allt som behövs till glöggen, gick fint tills man kom till svagdrickan! Vart runt i dom 3 största butikerna här i Varberg och det är ingen som har!
Nån som vet var ja kan få tag på d? ...ska ev snart upp till Göteborg så tips var ja kan hitta d där går bra me!
Jag ska kolla i min butik ikväll
Posted: 01 Oct 2009, 07:57
by bmw_fredde
Faan vad glöggsugen jag blev

blir nog till att sätta en sats ikväll

Posted: 01 Oct 2009, 18:48
by erik@e30
erik@e30 wrote:MrQuickzilver wrote:Fan nu har man fått lite problem...skulle inhandla allt som behövs till glöggen, gick fint tills man kom till svagdrickan! Vart runt i dom 3 största butikerna här i Varberg och det är ingen som har!
Nån som vet var ja kan få tag på d? ...ska ev snart upp till Göteborg så tips var ja kan hitta d där går bra me!
Jag ska kolla i min butik ikväll
Jag hittade Inget

Posted: 01 Oct 2009, 18:58
by Pimplaren
Segt....

betalar du frakt om jag skickar emn back?;) haha
Posted: 01 Oct 2009, 19:23
by erik@e30
De e ju hardcore & göra engen svagdricka.
Här e ett recept ja hitta på nätet.
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Posted: 01 Oct 2009, 20:51
by Pimplaren
Haha hela kittet hemlagat

blir svinfint

Posted: 02 Oct 2009, 18:17
by _Persson_
Japp nu har de stått i 2 dagar å de jäser så fint. Luktar gott på hela övervåningen.
Har även smuttat lite på den ettåriga glöggen från ifjol. Grymt god. Kändes även lite starkare än va ja kom ihåg

Posted: 01 Nov 2009, 17:04
by tÅfe
Läste igenom tråden imorse och vart så sugen, så ja for o köpte alla grejjer o kasta igång en sats
