erik@e30 wrote:eko wrote:ska det röras om med jämna mellanrum eller ska det bara stå stilla??
Varje dag ska de röras... Vissa påstår även att de blir bättre om man pratar lite med mäsken lite varje dag..
Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Moderators: purepfcom, Pimplaren, Storås, Bmwandreas, Nisse Järnet, pelko, Bäckis
erik@e30 wrote:eko wrote:Vad blir det för procent på denna glögg ca:)
Ja skojjar inte nu... Ja mätte upp 24% med en vinmätare...
Med vad för jäst? Har väldigt svårt att tro att man skulle komma över 20%
Sen så brukar väll inte vinmätare funka så bra när man har massa annat i eller?
Mvh Erik
Enligt Haynse är man "Proffesionell mekaniker" =)
- M635 forever
- Posts: 1013
- Joined: 25 Jan 2006, 23:30
- Location: Huddinge
Hur står det bäst under jäsningen?
Svalt eller rumstempererat?
Svalt eller rumstempererat?
Dont like my Driving,mail me at:
eatsh*t@gof*ckyourself.com
MVH Patrik Jansson
*E24 M635Csi -84 http://www.garaget.org/?car=72052
*E34 535i -92 "sladdpulkan"
eatsh*t@gof*ckyourself.com
MVH Patrik Jansson
*E24 M635Csi -84 http://www.garaget.org/?car=72052
*E34 535i -92 "sladdpulkan"
Om de va vanlig kronjäst i den glöggen som mättes till 24% så kan ja lova att de va en felmätning då.
Med lite tur kommer man upp till eller över 20 med fin turbojäst (eller vinjäst? aldrig provat), men kronjäst så blir de väll ca 16% eller nått, tror mig, ja vet.
mvh Erik
Med lite tur kommer man upp till eller över 20 med fin turbojäst (eller vinjäst? aldrig provat), men kronjäst så blir de väll ca 16% eller nått, tror mig, ja vet.
mvh Erik
Enligt Haynse är man "Proffesionell mekaniker" =)
Rumstempererat...
jäst för söt deg!!
2,5 kilo socker i 5 liter drick e ganska mkt... (de e ju redan 2,5 i dricken från början)
de e ett kluck per 3-4 sekund på denhär satsen...
Om man jämför med /typ blossa\ så känner man skillnad... i %
Kom å testa vet ja...
Men jag erkänner att de mättes med en billig vin mätare från coop
jäst för söt deg!!
2,5 kilo socker i 5 liter drick e ganska mkt... (de e ju redan 2,5 i dricken från början)
de e ett kluck per 3-4 sekund på denhär satsen...
Om man jämför med /typ blossa\ så känner man skillnad... i %
Kom å testa vet ja...
Men jag erkänner att de mättes med en billig vin mätare från coop
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
/
e61 550it 2006 såld
KTM 950sm 2007 såld
BMW r1100s 2005 såld
M5 3,8 1992 - såld
Laga din bil i garaget inte på internet
Hemsida
JWSE30 wrote:Luktar det jävulskt mkt om man skulle får för sig att koka ihop lite?
Alltså går det och ha inomhus i nån garderob eller nåt som man inte har användning för?
De luktar bara gott.... ja har aldrig haft julstäminig innan men ja hadde de i oktober.... funderar på att sätta en 5a till bara för de luktar så gott....
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
/
e61 550it 2006 såld
KTM 950sm 2007 såld
BMW r1100s 2005 såld
M5 3,8 1992 - såld
Laga din bil i garaget inte på internet
Hemsida
- MrQuickzilver
- Posts: 868
- Joined: 20 Nov 2005, 17:18
- Location: Varberg
Har f_n inte testat att göra själv ska kanske prova.
Brukar annars köra med Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Rom. Tycker den är nice..
Brukar annars köra med Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Rom. Tycker den är nice..
M V H
Mattias "Tian" Lithammer
mattias.lithammer@gmail.com
Oxelösund
BMW E-30 335 turbo
7.50 Taggad
2009: 1/4 Mile 10,85 60 foot: 1,619 206,5km
2010: 1/4 Mile 9,855 60 foot: 1,480 220,5 km
2011:
2012: 1/4 Mile 8,69 60 foot 1,37 255,44km
Mattias "Tian" Lithammer
mattias.lithammer@gmail.com
Oxelösund
BMW E-30 335 turbo
7.50 Taggad
2009: 1/4 Mile 10,85 60 foot: 1,619 206,5km
2010: 1/4 Mile 9,855 60 foot: 1,480 220,5 km
2011:
2012: 1/4 Mile 8,69 60 foot 1,37 255,44km
Olaga framställning av mesk eller vad det är =)
Jag körde på erik@e30 recept, stått en vecka nu och luktar riktigt nice!
Sen köpte jag även Coops alkomätare och provade på 40% sprit och mätare visade 40%, borde den då inte visa rätt?
Brukar ni sila bort alla kryddor osv? funderar på att tjacka melittafilter modell stort så man slipper att den är helgrumlig.
5 veckor kvar
Jag körde på erik@e30 recept, stått en vecka nu och luktar riktigt nice!
Sen köpte jag även Coops alkomätare och provade på 40% sprit och mätare visade 40%, borde den då inte visa rätt?
Brukar ni sila bort alla kryddor osv? funderar på att tjacka melittafilter modell stort så man slipper att den är helgrumlig.
5 veckor kvar
MVH Oliver Turbo Turtle
Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Peugeot 407 sw 2005 2.0hdi panorama ED.
Thörn wrote:tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Jag tror att de e bäst å röra på varje dag, de e ju mycket socker som ska jäsa ut,
Jag körde först med grov sil. sen lät jag den stå några dagar å så dumpa jag botten satsen genom att köra en hävert..
då e den drickbar sen...
Men ja öste en sväng jäststopp + klarningsmedel oxå. men de e ju inte nödvändigt på något vis.. bara om man tycker att de e kul.
Min ser ut som glögg ska göra..
glöm inte å skriva upp vilka pepparkakor som e godast iår!!
e39 525i 2002
e30 m-tec 24v142kw 328 motor 1988 <----Till Salu!
e30 2,5 Dubbel snurrig med extra allt. 1989
/
e61 550it 2006 såld
KTM 950sm 2007 såld
BMW r1100s 2005 såld
M5 3,8 1992 - såld
Laga din bil i garaget inte på internet
Hemsida
erik@e30 wrote:Thörn wrote:tror inte man skall röra så mycket i den, när den står i "lugn och ro" så lägger sig de fina jästparticklarna i botten och du kan skopa ur det mesta till flaskor från ytan, har för mig att russinen brukar flyta så en grov sil funkar. färgen blir lite halvskum brunröd, kanske skall testa lite röd karamellfärg.
Jag tror att de e bäst å röra på varje dag, de e ju mycket socker som ska jäsa ut,
Jag körde först med grov sil. sen lät jag den stå några dagar å så dumpa jag botten satsen genom att köra en hävert..
då e den drickbar sen...
Men ja öste en sväng jäststopp + klarningsmedel oxå. men de e ju inte nödvändigt på något vis.. bara om man tycker att de e kul.
Min ser ut som glögg ska göra..
glöm inte å skriva upp vilka pepparkakor som e godast iår!!
Precis vad jag ville höra! jag rör lite då och då, kanske inte varje dag men sockret verkar löst nu!
Klarningsmedel till vin eller?
MVH Oliver Turbo Turtle
Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;
Gott mos eller hur var det
BMW m5 f10
https://www.garaget.org/?car=425750" onclick="window.open(this.href);return false;