Page 8 of 10
Posted: 27 Nov 2010, 21:45
by Pantern
Sitter och smakar på min treåriga glögg nu, den är bra riven lär ja säga.
Posted: 03 Dec 2010, 22:47
by AGranlund
sitter å prov smakar min glögg nu!!! å fyyy faaaan va gooooooooooooooo!!!=)=)=)
Posted: 03 Dec 2010, 23:04
by Blöjan
Har fan inte tittat i denna tråd tidigare men verkar ju faktist seriös
Köpte Dufvenkroks choklad o chili.... BAJS!
Dufvenkrooks blåbär o lingon... SAFT! men ganska så god.
Dufvenkrooks röda vinglögg... God men stark!
Såg att ni gjorde eget..
Nån som vill sälja till mig lite riktig glögg!!
Ska ta o testa Blossa Saffran.. Har ju vart delade meningar om den.
Posted: 03 Dec 2010, 23:38
by Andy_b
smakade lite på min glögg jag gjorde 08 nyss .... fan det är sting i den ...
varm i magen blev man iaf.............................. super gott
Posted: 05 Dec 2010, 19:32
by Strandholm
Vem behöver glögg när man kan förädla den klassiska "dunken"?
Blir nog färdigt lagom till nyår
(glöm inte att notera min hypernördiga laptop i bakgrunden lackad i daytonaviolett)
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 30 Oct 2012, 16:05
by erik@e30
Uppar lite!! Nu e de dags!! Nästan lite sent men min laddas ikväll... Imorgon luktar de godis när jag kommer hem...
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 30 Oct 2012, 17:51
by Pimplaren
Fyfan blev sugen på att göra en sats nu, har dock inget hemma
Fick du tag i svagdrickan?
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 30 Oct 2012, 18:07
by erik@e30
Pimplaren wrote:Fyfan blev sugen på att göra en sats nu, har dock inget hemma
Fick du tag i svagdrickan?
yes, coop hade i 5litersdunk från hjo bryggeri
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 31 Oct 2012, 01:30
by Dajb
På söndag kommer jag slänga ihop min blandning
första gången för min del
ska bli intressant och se hur det smakar
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 31 Oct 2012, 10:24
by M-techer
Dajb wrote:På söndag kommer jag slänga ihop min blandning
första gången för min del
ska bli intressant och se hur det smakar
Samma här
Får hoppas det inte smakar bajs.
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 31 Oct 2012, 12:02
by Dajb
M-techer wrote:Dajb wrote:På söndag kommer jag slänga ihop min blandning
första gången för min del
ska bli intressant och se hur det smakar
Samma här
Får hoppas det inte smakar bajs.
trevligt
haha ja precis, har svårt att tro det med så många som har lovordat den
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 31 Oct 2012, 15:34
by Dawe_A
vad är det för specialblanding? Följer ni något speciellt recept sedan?
en annan får sitta o smutta på blossas glögg.. (som fö är riktigt god) men med dåligt sting
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 31 Oct 2012, 16:28
by Dajb
Dawe_A wrote:vad är det för specialblanding? Följer ni något speciellt recept sedan?
en annan får sitta o smutta på blossas glögg.. (som fö är riktigt god) men med dåligt sting
receptet som står på första sidan i denna tråden
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 01 Nov 2012, 10:47
by fredrick
Vilket utav dom två?
Dajb wrote:Dawe_A wrote:vad är det för specialblanding? Följer ni något speciellt recept sedan?
en annan får sitta o smutta på blossas glögg.. (som fö är riktigt god) men med dåligt sting
receptet som står på första sidan i denna tråden
Re:
Posted: 01 Nov 2012, 12:26
by Dajb
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
jag kör på detta
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 01 Nov 2012, 13:42
by Dawe_A
dags att åka o handla ingedienser
Re: Stora GLÖGG tråden!!! Premiär!
Posted: 01 Nov 2012, 13:45
by Dawe_A
med ett paket bakgäst? menar ni alltså en kub ? eller hur funka det? "påsarna" med nijlikor osv är "standard" storlek?